Ha agility a Dunakanyarban akkor: VÁC

Az agility egy magával ragadó sport, amely segít lemozgatni a kutyádat úgy, hogy közbe harmóniát alakít ki köztetek. A sikerért közösen dolgoztok, így az edzések előrehaladtával olyan szoros kapcsolat alakul ki, ami csak nagyon ritkán érezhető. Vigyázz függőséget okozhat és közösség építő ereje van! 🙂

Az agility elsődlegesen a lovas díjugrató versenyekre hasonlít. Show műsornak, a közönség szórakoztatásra találtak ki, de nagyon hamar önálló sportággá fejlődött. Lényege, hogy a kutyának egy előre felállított akadály pályán kell végig mennie, a gazdi irányításának a segítségével. Hang- és kézjelek használhatóak. Az akadály pályán felállított elemek: hinta, kúszó, karika ugróakadály, palló, palánk, szlalom, távolugró.

Oktatása elég mozgalmas és érdekes. A kutyák és gazdáik fél-egy év alatt felkészíthetőek az első versenyekre. Változatos sport, hiszen ugyanazzal a feladattal nem találkozunk.

Az agility pozitív hatással lehet a sokszor kezeletlen, aktív kutyákra. Egy nagy mozgásigényű, gyors idegrendszerű kutyát is „lefáraszt”. Leköti a kutyák fölös energiáit, fejleszti a koncentrációjukat, fegyelmezettségüket. Elősegíti a megfelelő kondíció és izomzat kialakítását és garantált a tréning utáni csendes pihenő. 🙂

Az agilityben nem csak egyes fajták vehetnek részt. Mérettől és fajtától függetlenül szinte minden kutyával űzhető sport. A versenyeken is bárki elindulhat!

Akadályparkunk Alpha Agility Akadályok  és BING.Agility eszközökkel rendelkezik!

Ha kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal!

Az órákra szükséges eszközök:

  • póráz, nyakörv
  • rongyos játék, labda, jutalomfalat

Jelentkezés